top of page
Schermafbeelding 2024-06-14 om 10.38.51.png

Circo di Strada
Amazing circusparade

Circo di Strada is een Nederlandse groep circusartiesten die sinds 2016 spectaculaire circusparades opvoert. Met hun betoverende optredens reizen ze de hele wereld over. Deze unieke groep brengt hun mobiele acts tot leven tijdens grote parades, evenementen, festivals en in pretparken. Hun adembenemende performances zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

De naam Circo di Strada komt van hun eerste originele circusparade. Deze kleurrijke optocht veroverde snel de wereld. Hoewel de naam onveranderd is gebleven, is het aanbod uitgebreid met meerdere acts, elk met hun eigen sfeer, kostuums en beleving.

De parades van Circo di Strada zijn kleurrijk en dynamisch. Elke mobiele performance is een unieke mix van bijvoorbeeld steltlopers, jongleurs en acrobaten, die samen vrolijke en levendige interactie met het publiek creëren. Of het nu op een festival, in een bruisend stadscentrum of in een sfeervol pretpark is: de circusparades van Circo di Strada zorgen voor indrukwekkende ervaringen die jong en oud enthousiast maken.

De artiesten

De artiesten van Circo di Strada vormen een veelzijdig gezelschap met een indrukwekkende mix van talenten. Velen van hen hebben hun artistieke reis gestart in gerenommeerde jeugdcircussen, waar ze hun passie voor theater en dans ontdekten en ontwikkelden. Meerdere artiesten hebben HBO opleidingen in de richtingen van circus, theater of dans afgerond, waarmee ze hun vaardigheden verfijnden en hun repertoire uitbreidden. Wat deze artiesten verenigt, is hun onmiskenbare passie voor het podium en hun vermogen om het publiek te betoveren met hun spectaculaire optredens. Van jongleurs tot acrobaten, van steltlopers tot eenwielfietsers, elke artiest van Circo di Strada brengt zijn unieke talent en energie mee naar de parade. Hun circusparades zijn een fantastische combinatie van creativiteit en vaardigheid, die over de hele wereld bewonderd worden. Samen creëren ze een onvergetelijke ervaring voor elke toeschouwer, waarbij ze de grenzen van wat mogelijk is in het circus blijven verleggen.

Circus parade walkact roaming entertainment f1 formula 1 bahrain.jpg
Jori Veldhuizen.jpeg

Jori Veldhuizen
Eigenaar & artiest 

Jori Veldhuizen heeft zijn hele leven al een passie voor theater, magie en circus. Na vele jaren van solo-optredens koesterde hij de wens om zijn eigen ervaring als artiest te bundelen met andere professionele artiesten, om zo samen grotere performances te kunnen creëren die perfect zijn voor grootschalige evenementen. Dit leidde tot de oprichting van Circo di Strada. Als ondernemer en artiest is Jori zeer veelzijdig. Deze combinatie biedt hem de ideale gelegenheid om nauw samen te werken met het publiek en collega-artiesten als artiest, terwijl hij als ondernemer constant in contact staat met zijn klanten. Zo kan hij zijn creativiteit volledig tot uiting brengen in het ontwikkelen van nieuwe circusparades, zijn passie voor optreden delen, samenwerken met mede-artiesten, het publiek laten lachen en er tegelijkertijd voor zorgen dat de performances aan alle wensen van zijn klanten voldoen.

Vera Weber
Creatief manager & artiest

Als creatief manager is Vera Weber een alleskunner met een indrukwekkende staat van dienst. Met haar jarenlange ervaring als majorette in diverse optochten heeft ze een diepgaande kennis van het optreden voor publiek ontwikkeld. Als Europees kampioen twirlen heeft ze bewezen uitmuntend te zijn in haar passie. Haar passie voor dans komt voort uit talloze jaren danservaring, waarbij ze verschillende stijlen heeft beheerst en haar creatieve brein heeft ingezet om unieke choreografieën te ontwikkelen. Haar veelzijdigheid blijkt uit haar vermogen om niet alleen te ontwerpen en artistieke input te leveren, maar ook om zelf op te treden in de parades die ze vormgeeft, waarbij ze haar expertise in dans en beweging ten volle benut.

Vera Weber.jpeg
bottom of page